Журналістам допоможуть розібратися в енергетиці та довкіллі

16 Листопада 2019, 15:30

Експерти ЄС та ПРООН розкажуть українським журналістам, як розібратися в енергетиці та довкіллі. Тренінг проведуть 29 листопада в Києві, повідомляє IPC-Генічеськ з посиланням на інформацію організаторів заходу.

Навчатимуть основам журналістської роботи в секторах енергетики та довкілля також журналісти національних економічних видань. Учасники заходу отримають можливість навчитися правильно й цікаво висвітлювати енергетичні події, розуміти і грамотно використовувати спеціалізовану термінологію, орієнтуватися в енергетичному законодавстві, знати, де і як отримати потрібну інформацію.

Організовують подію проєкт Європейського Союзу та Міжнародний фонд “Відродження” «Збільшення впливу громадянського суспільства у моніторингу та політичному діалозі щодо реформ в енергетиці та суміжних секторах відповідно до імплементації Угоди про асоціацію» спільно з проєктами UNDP Ukraine / ПРООН в Україні «Ефективні рішення щодо співпраці в галузі розвитку для ЦСР», «Підтримка Парламенту України з питань сталої енергетики та охорони довкілля» за підтримки Міністерства закордонних та європейських справ Словацької Республіки, а також Швеції.

Програма:
https://bit.ly/2CwyzaN

Серед запрошених експертів:
– Svitlana Holikova, експертка коаліції «Енергетичні реформи»
– Ілля Полулях, експерт коаліції «Енергетичні реформи»
– Roman Nitsovych, директор з досліджень DiXi Group
– Natalia Andrusevych, голова правління Resource and Analysis Center “Society and Environment”
– Тетяна Бойко, координаторка енергетичних програм Громадянська мережа ОПОРА
– Viktoriya Yashkina, експертка проєкту ПРООН
– Wika Ilchenko, редакторка відділу новин «Української енергетики», екс-креспондентка delo.ua, переможниця PRESSZVANIE в номінації «Енергетика» та конкурсу для журналістів «Публікації для змін. Україна на шляху сталого розвитку» Представництва ООН в Україні
– Svetlana Dolinchuk, редакторка сектору «Нафта і газ» видання Mind. UA
– Olha Vesnianka, медіатренерка, журналістка, лауреатка журналістських конкурсів на тему сталого розвитку і змін клімату

За результатами навчання учасники отримають сертифікати.

Охочих просять заповнити анкету до 26 листопада включно: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScI4DBLPIVZXsuWgSzQ-UNx7O-kCnulSs7P5a8t7LPkUwatKg/viewform

Участь безкоштовна для 30 учасників, відібраних за результатом розгляду анкет. Затвердженим учасникам з інших областей організатори забезпечують проїзд до Києва.

Про результати відбору буде повідомлено до 27 листопада включно. За додатковою інформацією пропонують звертатися до Вікторії Тороп, v.torop@dixigroup.org або за тел.: +380 68 990 33 05.