Ветеран «Айдару» про підпал автівки: «Ви граєтесь з вогнем» (відео)

23 Листопада 2019, 19:50

Представник незареєстрованої організації «За звільнення Криму», ветеран батальйону «Айдар» Євген Яранцев переконаний, що підпал автівки на базі громадського формування «Аскер» – це відповідь з боку криміналу. Про це він розповів під час пресконференції 23 листопада, повідомляє IPC-Генічеськ.

«Висуваються різні версії, але має право на існування тільки одна. Ця протидія з боку криміналу нашим діям в Новоолексіївці. Приблизно чотири дні тому ми зробили кроки, щоб прибрати «податок», який накладено на таксистів криміналом, рекет, простіше кажучи. І ми розглядаємо підпал нашого автомобіля як відповідь з боку криміналу», – зазначив ветеран батальйону «Айдар».

Яранцев розповів, що в його організації готові надати зустрічну відповідь у разі повторення таких випадків.

«Я хотів би попередити людей, які це зробили, що вони грають з вогнем. Хлопці, такі дії з ветеранськими організаціями не проходять! Ми за законність. Але якщо силові акції з боку криміналу триватимуть, то відповідь буде адекватною», – сказав він.

Як повідомлялося раніше, 22 листопада невідомі підпали автівку на території наметового містечка громадського формування “Аскер” неподалік від КПВВ “Чонгар” на адмінкордоні з Кримом.

У Нацполіції підтвердили, що відкрили кримінальне провадження стосовно підпалу автівки ГФ “Аскер”.

Нещодавно ветерани батальйону “Айдар” закликали усіх фермерів та підприємців, “що терплять утиски від авторитетів і бандитів”, звертатися до “Айдару” та громадського формування “Аскер”.

Нагадаємо, 20 вересня 2015 року почалася безстрокова акція з громадянської блокади Криму. Активісти блокували рух вантажного транспорту, який прямував до Криму з продуктами і товарами. Акція була ініційована лідерами кримськотатарського народу. Низка ветеранів “Айдару” підтримали акцію. Економічна блокада стала першим етапом. У листопаді 2015 року розпочався другий її етап – енергетичний. У середині січня 2016 року акція з блокади Криму змінила формат. Активісти організували громадське формування “Аскер” та несуть службу з прикордонниками на адмінмежі з Кримом.

При цьому громадське формування “Аскер” не залишає своїх пунктів біля адмінмежі з Кримом.