Український та грузинський регіони домовились про співпрацю

04 Листопада 2019, 18:00

За підсумками візиту представників влади Генічеського району до грузинського міста Озургеті був укладений меморандум про дружбу і спрівпрацю між регіонами. Про це розповів Генічеський міський голова Олександр Тулупов під час прес-конференції 4 листопада, повідомляє IPC-Генічеськ.

“Цей меморандум про дружбу, співробітництво, пдтримку взаємовідносин. У подальшому відносини, так думаю, будуть вибудовуватися через народних депутатів, наші уряди. У подальшому буде розроблятися економічне співробітництво, туристичне, проведення спортивних заходів”, – зазначив мер Генічеська.

Олександр Тулупов

Він розповів про давню дружбу між містами та, відповідаючи на запитання журналіста, висловив сподівання про залучення інвесторів для розвитку Генічеська.

“Я був ще в посольстві України в Грузії, і там нам посол казав, що важливість таких відносин те, що вони вже більше 80-ти років, вже 81 рік, два народа об’єднуються не на рівні держави, а через міста, райони, та їм необхідно дати новий повштовх, новий виток”, – розповів Олександр Тулупов.

пам’ятник “Дружба” на проспекті Миру в місті ГенічеськДружні відносини між муніципалітетами цих міст розпочинаються з 1938 року та був закріплений в договорі про дружбу. У Генічеську одна з вулиць була названа на честь Махарадзе (зараз переіменована на вулицю Дружби народів), а в Озургеті (раніше Махарадзе) є вулиця названа на честь Генічеська, в центральному парку Озургеті та на центральній алеї в Генічеську стоять пам’ятники дружби народів України та Грузії.