У проекті USAID “Агросільрозвиток” розповіли про важливість дерегуляції земельних відносин

18 Листопада 2019, 12:55

У проекті USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» підтримали дерегуляцію у сфері земельних відносин та прийняття Верховною Радою України в першому читанні законопроекту №2194. Про це йдеться у повідомленні на сторінці проекту у Фейсбуці, передає IPC-Генічеськ.

“Це важливий крок на шляху впровадження повного пакету законопроектів в рамках земельної реформи”, – зазначається у повідомленні.

Чому саме важливий законопроект №2194 розповідається в інфографіці, опублікованій на сторінці проекту.

Зокрема, у проекті звернули увагу на положення законопроекту про те, що землі державної власності за межами населених пунктів (крім земель, на яких розташовані об’єкти державної власності) передаються у комунальну власність територіальних громад, сільські, селищні, міські ради розпоряджатимуться землями через земельні аукціони, на земельних аукціонах одним лотом виставлятимуться права на земельні ділянки площею до 20 га для надання можливості малим та середнім господарствам брати у них участь.

Нагадаємо, 14 листопада Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект № 2194 про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин.