У Херсонському відділенні АМУ нагадали: Перспективний план – не догма

18 Листопада 2019, 12:08

Фото IPC-Херсон

Зміни до затвердженого облрадою перспективного плану формування територій громад Херсонської області можливі. На цьому наголошують у Херсонському регіональному відділенні Асоціації міст України, передає IPC-Генічеськ.

“Облрада нарешті затвердила проєкт Перспективного плану формування територій громад області. Але, як зазначалося, й він – не догма. Добровільність вибору конфігурації громад – об`єднання та приєднання до вже існуючих ОТГ дає можливість вносити зміни в цей документ”, – зазначили в Херсонському АМУ.

Разом з тим у відділенні акцентували, що для змін потрібні швидкі рішення.

“Щоб цим скористатися, потрібно приймати виважені рішення і якомога швидше, адже реформа невпинно наближає державу до кардинальних змін в адмінтерустрої та місцевих виборів уже в новому форматі”, – застерігають в Херсонському РВ АМУ.

Як повідомлялося, 15 листопада депутати Херсонської обласної ради VII скликання ухвалили оновлений перспективний план формування територій громад.

Станом на 10 листопада в Україні створено понад 1000 громад. Органи місцевого самоврядування отримують більше повноважень, додаткове державне фінансування, а також можливості  міжнародної допомоги.