У Генічеську триває суд над айдарівцями (оновлюється)

28 Листопада 2019, 17:34

Фото Вікіпедія

28 листопада в Генічеському районному суді ведуться судові засідання щодо нападу на офіс генічеського підприємства “Волна”, повідомляє IPC-Генічеськ.

За підсумками п’яти окремих засідань (по кожному підозрюваному) суд відхилив клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту (із забороною залишати місце постійного проживання) усім п’ятьом підозрюваним та відпустив їх з-під варти з зали суду. Зокрема, суд відпустив екс-бійців “Айдару” Тимофія Чуйкова, Євгена Яранцева, Анатолія Величка та Енвера Веліляєва, а також Елвіса Баранова.

Як повідомлялося, напередодні невідомі скоїли напад на сільськогосподарське підприємство “Волна”. Відкрите кримінальне провадження, було затримано п’ятеро підозрюваних осіб.

https://www.facebook.com/sveta.ereschenko/videos/2319954188108675/

На пресконференції 20 листопада ветерани батальйону “Айдар” заявили, що виступають на захист Новоолексіївський таксистів “від поборів Стаса Макеєвського”. Ветерани обіцяли захищати легальних бізнесменів і фермерів, які потерпають від утисків, та розібратися законними методами з нелегальними перевізниками.

22 листопада невідомі підпали автівку на території наметового містечка громадського формування “Аскер” неподалік від КПВВ “Чонгар” на адмінкордоні з Кримом.

23 листопад під час спільної пресконференції Енвера Веліляєва, Євгена Яранцева та Анатолія Величка в медіа-центрі IPC-Генічеськ ветерани підтвердили, що після 27 листопада (дата, встановлена головою Генічеської РДА Андрієм Онищенко, після якої він обіцяв проведення перевірок та притягнення порушників до відповідальності) допомагатимуть розібратися з нелегальними таксистами.

На переконання спікерів, нещодавній підпал невідомими автівки на базі громадського формування «Аскер» – це відповідь з боку криміналу на те, що айдарівці з “Аскером” встали на захист Новоолексіївських таксистів та виступили “проти поборів з боку донецької мафії”.