У Генічеську розпочато опалюваний сезон: чи вистачить газу?

04 Листопада 2019, 18:15

Опалюваний сезон в Генічеському районі розпочато згідно з розпорядження голови Генічеської районної державної адміністрації Андрія Онищенка 4 листопада. Про це розповів Генічеський міський голова Олександр Тулупов під час прес-конференції, організованої медіа-центром IPC-Генічеськ.

“Щодо того, чи вистачить газу, то ми знаємо, що видобувається приблизно 70 тисяч кубів. Якщо зима буде сувора, вище 10-15 градусів морозу, тиждень, то, звісно, газу може не вистачити. Але все ж таки садочки, школи, лікарню перевели додатково на тверде паливо., тому будемо старатися справитися з цією ситуацією. Тверде топливо є”, – зауважив міський голова.

До того ж мер Генічеська додав, що такої низької температури в цьому регіоні протягом тривалого часу зазвичай не буває.

За інформацією сайту IPC-Херсон, заступник директора обласного Департаменту ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу Віктор Рассолов у вересні повідомляв, що питання будівництва у Херсонській області газопроводу «Асканія-Нова – Генічеськ», який має вирішити проблему постійного газопостачання Генічеська, залишається відкритим.

В свою чергу голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв зазначив, що проект будівництва газопроводу необхідно «рухати далі» після відповіді з боку уряду.

Нагадаємо:

  • На початку січня 2016 року у Генічеську стався газовий колапс: температура повітря впала до критичних для міста мінус 15, і тиск в трубах зійшло нанівець. Чотири доби близько двох тисяч жителів залишалися без газу. До анексії Криму газ, що видобувається на родовищі Стрілкове поблизу Арабатської стрілки, взимку подавався в Генічеськ з Глібовського газосховища на півострові, яке було захоплено окупантами.
  • У жовтні 2016 року внаслідок зниження тиску газу без газопостачання залишилося близько 4 тисяч абонентів Генічеська, а також 2 тисячі абонентів населених пунктів Стрілкове і Щасливцеве.
  • 23 грудня 2016 року віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон повідомив, що будівництво газопроводу «Асканія-Нова – Генічеськ» на Херсонщині розпочнеться в 2017 році і обійдеться орієнтовно в 220-240 млн. грн.
  • У лютому 2017 року було оголошено тендер на розробку проектно-кошторисної документації магістрального газопроводу «Асканія-Нова – Генічеськ». Приступити до будівництва об’єкта в Херсонській ОДА планували в 2017 році.