У Генічеську хочуть збудувати плавальний басейн

27 Листопада 2019, 17:28

фото Радіо Свобода

У Генічеську хочуть збудувати плавальний басейн. Про це йшлося під час колегії в Генічеській райдержадміністрації 27 листопада, передає IPC-Генічеськ.

“Це питання навіть не необхідності, а вимоги часу. Все менше беремо участь у змаганнях з плавання серед школярів. Чому? бо не вміють плавати! Ми мешкаємо на березі моря, і боїмося відпускати у море дітей. Давайте вивчимо, який потрібен варіант плавального басейну. Є окремо збудований. Це обійшлось від 12 до 15 мільйонів. Є басейни менших розмірів”, – зазначив доповідач із цього питання директор спортивної школи Олександр Носов.

Він розповів, що у багатьох регіонах прийняті пілотні програми щодо розвитку плавання, збираються збудувати басейн у Новій Каховці.

На переконання Носова, будівництво басейну має підвищити туристичну привабливість міста та задовольнити потреби місцевих мешканців.

Голова РДА Андрій Онищенко запропонував розглянути можливість будівництва басейну при спільному фінансуванні бюджетів всіх рівнів, в тому числі і державному. А також внести будівництво басейну у перспективні плани на наступні роки.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, тему басейна вже підіймало колишнє керівництво РДА. Однак ніяких кроків для реалізації такої ідеї так і не було зроблено.

Місто Генічеськ Херсонської області – один із популярних курортів на узбережжі Азовського моря. Плавального басейну на території міста та району наразі немає.