Ще одна громада хоче об’єднатися в Олешківську ОТГ

19 Листопада 2019, 20:38

У Козачелагерській громаді дали згоду на об’єднання в Олешківську міську ОТГ на Херсонщині. Такими були результати нещодавніх громадських обговорень. Про це повідомляють в Олешківській міській раді, передає IPC-Генічеськ.

“Громадські обговорення сказали “ТАК” Олешківській ОТГ. Тож, всі села, згідно нашого запрошення та перспективного плану, підтримали пропозицію. Сподіваюсь, що місцеві ради теж підтримають своїх людей і ми вже нарешті всі разом почнемо розбудовувати одну, велику, сильну та спроможну громаду!”, – прокоментував обговорення голова Олешківської міської ради Дмитро Воронов.

При цьому в Асоціації міст України переконані, що після завершення процедури утворення ОТГ, Олешківська громада стане однією зі спроможних та перспективних ОТГ Херсонщини, об`єднаних навколо міста, що сьогодні є адмінцентром Олешківського району – одного з найближчих до міста Херсона.


У низці громадських обговорень, які в різний час проходили в Олешках з питань утворення ОТГ, брали участь регіональні консультанти АМУ
, які надавали консультативну допомогу ініціаторам та організаторам обговорень, а також їх учасникам безпосередньо під час слухань.

Станом на 10 листопада в Україні створено 1002 об’єднані територіальні громади.

В Україні триває децентралізація. Завдяки реформі органи місцевого самоврядування отримують більше повноважень, додаткове державне фінансування, а також можливості міжнародної допомоги.