Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо підпалу автівки ГФ “Аскер”

23 Листопада 2019, 18:01

У Нацполіції підтвердили сайту IPC-Генічеськ, що відкрили кримінальне провадження стосовно підпалу автівки громадського формування “Аскер”.

“Відкрите кримінальне провадження за частиною другою статті 194 Кримінального Кодексу України. Це умисне пошкодження майна шляхом підпалу. Проводиться досудове розслідування”, – повідомив заступник начальника відділу комунікації Головного управління Нацполіції у Херсонській області Віталій Байдаров.

За його словами, поліція відреагувала на виклик, на місці оглянули територію, автомобіль. Зараз встановлюються обставини події.

Як повідомлялося раніше, 22 листопада невідомі підпали автівку на території наметового містечка громадського формування “Аскер” неподалік від КПВВ “Чонгар” на адмінкордоні з Кримом.

Нещодавно ветерани батальйону “Айдар” закликали усіх фермерів та підприємців, “що терплять утиски від авторитетів і бандитів”, звертатися до “Айдару” та громадського формування “Аскер”.

Активісти ГФ “Аскер” активно висвітлювали та висловлюся стосовно спроби вивозу плит біля КПВВ “Чонгар”.

Нагадаємо, 20 вересня 2015 року почалася безстрокова акція з громадянської блокади Криму. Активісти блокували рух вантажного транспорту, який прямував до Криму з продуктами і товарами. Акція була ініційована лідерами кримськотатарського народу. Економічна блокада стала першим етапом. У листопаді 2015 року розпочався другий її етап – енергетичний. У середині січня 2016 року акція з блокади Криму змінила формат. Активісти організували громадське формування “Аскер” та несуть службу з прикордонниками на адмінмежі з Кримом.

При цьому громадське формування “Аскер” не залишає своїх пунктів біля адмінмежі з Кримом.