Новоолексіївським таксистам дали термін легалізуватися до 27 листопада (відео)

20 Листопада 2019, 17:30

Голова Генічеської районної державної адміністрації Андрій Онищенко обіцяє здійснювати перевірки перевізників у Генічеському районі з 27 листопада. Про це він повідомив під час прес-конференції, присвяченій ситуації з нелегальними перевізниками в Генічеському районі, 20 листопада, передає IPC-Генічеськ.

«Щоб у нас всі працювали в законному руслі, щоб податки йшли до бюджету для розвитку нашого району, а ні в якому разі не для якихось окремих груп осіб. У нас буде робоча група і ті, хто не виконує законні вимоги, будуть притягнуті до відповідальності», – зазначив він.

Під час заходу надійшла пропозиція від одного з присутніх, надати Новоолексіївським перевізникам якийсь термін для переведення діяльності у законне русло. Онищенко відповів, що таким терміном може бути 27 листопада. Після цієї дати він пообіцяв реагувати.

«Я попереджую, а потім реагую. Щоб було у нас все по-людські, термін у нас 27 листопада. Це наступний тиждень, хто не встиг, вибачте. Така позиція остаточна. Якщо Чонгарські почали більш-менш легалізовуватися, то в Новоолексіївці жодного», – сказав очільник місцевої адміністрації.

Як повідомили присутні податківці, наразі 17 перевізників з Чонгару зареєструвалися як суб’єкти підприємницької діяльності. Голова РДА додав, що по Новоолексіївці легалізація не відбується: жоден перевізник досі не зареєструвався.

Крім того, на прес-конференції Онищенко запевнив, що розбереться з нелегальними пасажирськими перевезеннями до анексованого Криму.

Нагадаємо, з 2014 року заборонено транспортування пасажирів до Криму. На практиці перевезення до півострова здійснюють так звані нелегальні перевізники, які пропонують свої послуги безпосередньо біля адмінкордону з Кримом та залізничної станції в Новоолексіївці Генічеського району. Однак такі перевізники працюють в обхід бюджету, пасажири цих рейсів не застраховані згідно з українським законодавством, і за їх безпеку ніхто відповідальності не несе.