На Херсонщині стартує мандрівний фестиваль документального кіно

17 Листопада 2019, 16:56

З понеділка, 18 листопада, стартує 16-й Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA в Херсонській області. Про це повідомляє IPC-Генічеськ з посиланням на інформацію організаторів.

Перший показ в рамках фестивалю відбудеться в селі Строганівка Присиваської ОТГ 18 листопада об 11.00. У місцевому будинку культури (за адресою: с. Строганівка, вулиця Шкільна, буд. 17) для перегляду та обговорення представлять документальний фільм «Чистильники» німецьких режисерів Ганса Блока та Моріца Різевіка.

Далі фестиваль помандрує в селища Брилівка, Каланчак, Чаплинка та Новотроїцьке.

Організатори Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA  в Херсонській області: ГО «Громадський центр «Нова генерація»,  БО «Фонд милосердя і здоров’я».

Головна тема цьогорічного фестивалю – цифрові технології, великі можливості та великі ризики, пов’язані з їхнім використанням.

Правозахисну складову представляє Всеукраїнська Кампанія проти кібербулінгу, мета якої – зменшення проявів кібербулінгу через інформування суспільства та адвокатування змін до державної політики у сфері прав людини.

Разом із демонстрацією фільмів планують провести семінари та лекції, тренінги з прав людини, «круглі столи» та дискусії щодо організації взаємодії поліції з населенням та безпеки в малих громадах, флешмоби в інтернеті та у соціальних мережах, а також освітні заходи з протидії кібербулінгу (цькування в інтернеті).

Фестиваль – неполітичний і некомерційний. Мета Мандрівного фестивалю – сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Фестиваль розпочав  подорож Україною з жовтня і триватиме до кінця грудня. Цього року найцікавіші документальні стрічки про права людини побачать мешканці понад 220 міст і містечок України.