На Херсонщині до державної власності повернули землі вартістю 1,2 мільйони гривень

18 Листопада 2019, 12:36

За позовом прокурора на Херсонщині державі повернуто земельну ділянку площею 50 га вартістю понад 1,2 млн грн. Про це повідомили в Прокуратурі Херсонської області, передає IPC-Генічеськ.

За інформацією відомства, Прокуратура звернулася до суду у зв’язку з тим, що фермерське господарство використовувало земельну ділянку, яка була надана померлій особі в довічне успадковане володіння для ведення селянського (фермерського) господарства, без належних правових підстав.

Південно-Західний апеляційний господарський суд скасував рішення господарського суду Херсонської області та задовольнив позов Каховської місцевої прокуратури в особі Головного управління Держгеокадастру в Херсонській області. Указаний позов стосувався повернення до державної власності земельної ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 50 га вартістю понад 1,2 млн. грн.
Нагадаємо, 14 листопада Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект № 2194 про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин.

Законопроект №2194 має на меті реформування системи управління у сфері земельних відносин та зняття штучних обмежень господарської діяльності для спрощення доступу до земельних ресурсів населення та бізнесу, скасування зайвих дозволів та дублювання процедур перевірки документації із землеустрою.