На адмінкордоні з Кримом відкрили контрольні пункти після реконструкції (фото)

15 Листопада 2019, 15:46

КПВВ "Чонгар", 15 листопада 2019

Режимні зони тимчасових контрольних пунктів «Чонгар» та «Каланчак» на адмінкордоні з Кримом відкрили після реконструкції, як і планувалося, 15 листопада, повідомляє IPC-Генічеськ.

Також були відкриті відділення «Нової пошти» та медичні пункти, будівництво сервісних зон триває. Режимні зони об’єктів включають у себе адміністративно-службові будівлі, які поділено на три зони приміщень — для ДПСУ, ДФС та СБУ, будівлі поглибленого огляду транспортних засобів, приміщення КПП, паспортного та митного контролів тощо.

Як зазначив на відкритті реконструйованного КПВВ “Чонгар” голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв, будівництво сервісних зон біля контрольних пунктів «Чонгар» та «Каланчак» планують завершити через два-три тижня.

майбутня сервісна зона біля КПВВ “Чонгар”

«Коли ми говоримо про сервісну зону, ми говоримо про автобусну станцію, Центр надання адміністративних послуг, кімнату матері і дитини, фінальні терміни для сервісних зон –  на протязі двох-трьох тижнів, а наповнення залежить від дуже багатьох факторів», – зазначив очільник Херсонської ОДА.

Юрій Гусєв також проінформував, що на реконструкцію обох пропускних пунктів були витрачені кошти донорів у розмірі 100 млн грн.

оновлений КПВВ “Чонгар”

Очікуваний на 15 листопада візит президента України Володимира Зеленського, за словами Гусєва, було перенесено.

Нагадаємо, через проведення представниками «Укрзалізниці» будівельних робіт підвищеної небезпеки контрольний пункт в’їзду-виїзду (КПВВ) «Каланчак» на адмінкордоні з окупованим Кримом з 7 по 15 листопада не здійснював пропуск громадян. КПВВ «Чаплинка» та «Чонгар» працювали в штатному режимі.

  • 13 липня новий голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв пообіцяв президенту Володимиру Зеленському, який десантувався на адмінмежі з окупованим Кримом, побудувати режимні зони на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» до 15 листопада – до дня свого народження. А повністю завершити роботи до 20 грудня.
  • Детально – в матеріалі Центру журналістських розслідувань Багатостраждальні КПВВ: тендерна історія