Кочубеївська ОТГ з Херсонщини пройшла відбір у новому проєкті від програми DOBRE

22 Листопада 2019, 18:35

Десять громад пройшли відбір для участі у новому проекті програми DOBRE та будуть запроваджувати системи внутрішнього контролю в органах місцевого самоврядування. Про це повідомляє IPC-Генічеськ з посиланням на інформацію програми DOBRE. 

У відборі взяла участь 21 громада з Дніпропетровської, Кіровоградської, Миколаївської, Тернопільської, Харківської, Херсонської областей. Конкурсна комісія, що складалася з експертів програми USAID DOBRE, консультантів, які будуть працювати з громадами, представника проекту «ДІЄМО», провели відбір відповідно до мотивації та спроможності громади брати участь в проєкті.

Переможцями конкурсу стали:
🔹Баштанська ОТГ, Миколаївська область
🔹Заводська ОТГ, Тернопільська область
🔹Новоукраїнська ОТГ, Кіровоградська область
🔹Іванівська ОТГ, Тернопільська область
🔹Новоолександрівська ОТГ, Дніпропетровська область
🔹Царичанська ОТГ, Дніпропетровська область
🔹Мереф’янська ОТГ, Харківська область
🔹Кочубеївська ОТГ, Херсонська область
🔹Гусятинська ОТГ, Тернопільська область
🔹Лановецька ОТГ, Тернопільська область

Цей проект триватиме 6 місяців та допоможе громадам:
– гармонізувати внутрішнє середовище органу місцевого самоврядування для повноцінного запровадження системи внутрішнього контролю шляхом: підготовки та прийняття інструкцій з внутрішнього контролю, порядку складання адміністративних регламентів, гармонізації положень та посадових інструкцій співробітників, запровадження стратегічного та операційного планування в діяльності;
– організувати внутрішній контроль на рівні розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня і одержувачів бюджетних коштів;
– налагодити внутрішній контроль за діяльністю комунальних підприємств та установ.

За результатами роботи у кожній відібраній громаді буде визначено операції, процеси та практичні заходи, що потребують коригування та удосконалення, а також прогалини та недоліки, які доцільно буде виправити. У кожній громаді складуть покроковий план дій із запровадження ефективної системи внутрішнього контролю та разом із консультантами-програми DOBRE будуть вдосконалені існуючі механізми внутрішнього контролю.

Впровадження заходів з підвищення системи внутрішнього контролю в органах місцевого самоврядування сприятиме більш ефективному способу управління та використання ресурсів.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. До консорціуму виконавців програми DOBRE, на чолі з Global Communities, входять: Український кризовий медіа-центр, Social Boost, Фундація підтримки місцевої демократії (FSLD/FRDL), Малопольська школа державного управління при Краківському університеті економіки (MSAP/UEK), Польща, Національний Демократичний Інститут (NDI).