Каланчацькі депутати просять уряд та парламент залишити акциз на пальне місцевим бюджетам

13 Листопада 2019, 10:27

Залишити акциз на пальне місцевим бюджетам і встановити розмір освітньої субвенції з урахуванням підвищення зарплати педагогам. З такими пропозиціями звернулася Каланчацька селищна рада до голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова та прем’єр-міністра Олексія Гончарука, передає IPC-Генічеськ.

“Поданий урядом проект Державного бюджету на 2020 рік зменшує доходи місцевого самоврядування всупереч того, що протягом останніх років значно збільшені повноваження та сфери відповідальності громад. Передбачений місцевим бюджетам ресурс не дозволить органам місцевого самоврядування виконувати власні та делеговані повноваження, унеможливить надання послуг громадянам”, – наголошується у зверненні.

Відповідний документ був прийнятий на сесії Каланчацької селищної ради 12 листопада.

Представники селищної ради закликали українських можновладців у проекті держбюджету на 2020 рік підтримати норму про зарахування частини акцизного податку на пальне до місцевих бюджетів, встановити розмір освітньої субвенції на 2020 рік в обсязі 105 млрд грн, що врахує підвищення заробітної плати педагогічним працівникам, а також компенсацію з державного бюджету в розмірі 14,6 млрд грн на підвищення зарплати працівникам освітньої сфери, спрямувати 20% дорожньої субвенції до бюджетів міст обласного значення та ОТГ, забезпечити з держбюджету гарантованих державою пільг, зокрема, пільг на проїзд, передбачити додаткову дотацію на здійснення переданих з держбюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я в обсязі не менше 20 млрд грн.

Також українських парламентарів та урядовців попросили негайно перерахувати кошти субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, передбаченої у державному бюджеті на 2019 рік та перехідних залишків з 2018 року.

 

Як повідомлялося раніше, за прогнозами Херсонського відділення Асоціації міст України громади Херсонської області можуть втратити у 2020 році 200 млн грн.

Раніше Херсонське відділення Асоціації міст України закликали народних депутатів “звернути увагу на потребу територіальних громад у збереженні за ними частини акцизу на пальне”.

Мер Генічеська Олександр Тулупов повідомляв, що у разі втрати акцизу на пальне, міський бюджет може зменшитися на 10 млн гривень і складе 25 млн гривень (зараз 35 млн грн).

По темі