Гусєв: на ремонті КПВВ зекономили 30%

17 Листопада 2019, 12:41

Вартість будівництва тимчасових КПВВ “Чонгар” і “Каланчак” на адмінкордоні з Кримом буде на третину нижчою від очікуваної. Про це 15 листопада повідомив голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв під час відкриття тимчасового контрольного пункту в’їзду-виїзду “Чонгар”, передає IPC-Генічеськ.

“Європейськими донорами до держбюджету України передано близько 100 мільйонів гривень. За попередніми підрахунками для реалізації проєкту була необхідна більша сума. Проте внаслідок економії коштів вона зменшилася. І на сьогоднішній день наявних коштів буде достатньо”, – зазначив очільник ХОДА.

інформаційний стенд на КПВВ “Чонгар”

Він також звернув увагу, будівництво КПВВ “Чонгар” і “Каланчак” триває менше двох місяців. За цей час було оновлено режимні зони для проходження паспортного та митного контролю. Будівництво сервісних зон поки триває, над їх наповненням ще приймаються рішення, та самі конструкції планують звести протягом наступних двох-трьох тижнів.

Остаточну суму в «Укрзалізниці», яка здійснює реконструкцію КПВВ, обіцяли назвати пізніше.

Як повідомлялося, на відкритті оновленого КПВВ “Чонгар” заступниця постійного представника України в Криму Таміла Ташева наголосила, що облаштування контрольних пунктів не є визнанням окупації Криму.

Таміла Ташева (в центрі) на відкритті режимної зони КПВВ “Чонгар”

Режимні зони тимчасових контрольних пунктів «Чонгар» та «Каланчак» на адмінкордоні з Кримом відкрили після реконструкції, як і планувалося, 15 листопада. Режимні зони об’єктів включають у себе адміністративно-службові будівлі, які поділено на три зони приміщень — для ДПСУ, ДФС та СБУ, будівлі поглибленого огляду транспортних засобів, приміщення КПП, паспортного та митного контролів тощо. Очікуваний на 15 листопада візит президента України Володимира Зеленського, за словами Гусєва, було перенесено.

Кримчани, яких опитав журналіст IPC-Генічеськ після перетину адмінкордону через оновлений КПВВ “Чонгар”, позитивно висловлювалися щодо облаштування контрольного пункту.

Нагадаємо:

  • 13 липня новий голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв пообіцяв президенту Володимиру Зеленському, який десантувався на адмінмежі з окупованим Кримом, побудувати режимні зони на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» до 15 листопада – до дня свого народження. А повністю завершити роботи до 20 грудня.
  • Детально – в матеріалі Центру журналістських розслідувань Багатостраждальні КПВВ: тендерна історія.