Гусєв хоче сприяти об’єктивному розслідуванню щодо нападу на офіс генічеського підприємства

29 Листопада 2019, 18:58

Фото IPC - Херсон

Голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв збирається “сприяти розслідуванню” нещодавнього нападу на офіс одного з генічеських підприємств. Про це очільник області написав у Фейсбуці, передає IPC-Генічеськ.

“Особисто я вважаю, що людина, котра порушила закон, має понести покарання, бо закон – один для всіх. Надалі я всіляко сприятиму подальшому об’єктивному розслідуванню цієї справи”, – обумовив він свою зацікавленість інцидентом у Генічеську.

Гусєв розповів, що ознайомився з деякими обставинами справи.

“Мені стало відомо, як кілька днів тому в м. Генічеську Херсонської області на територію одного з приватних підприємств незаконно проникла група осіб. Вони пошкодили заднє вікно автомобіля Mitsubishi, що стояв поблизу, та розтрощили офісні меблі в самому приміщенні адміністративної будівлі. Поліціянти затримали п’ятьох осіб-правопорушників. Як розповів начальник Генічеського відділу поліції Сергій Балута, причетні до скоєння правопорушення виявилися жителями інших областей України віком від 44 до 51 року. За фактом протиправних дій було відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України «Хуліганство», за якою передбачено обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років. Учора у Генічеському районному суді відбулося засідання з обрання підозрюваним запобіжного заходу. Однак суд не помітив ніяких ризиків у подальшому з боку затриманих та відпустив їх. Досудове розслідування триває” , – зазначив Юрій Гусєв.

У свою чергу, в Генічеському інтернет-виданні “Новий візит” звернули увагу, що голова обладміністрації раніше не робив заяв про інші резонансні події: нещодавні наїзд в місті Генічеськ на дитину та підпал автівки на базі ГФ “Аскер”.

Як повідомлося раніше, 28 листопада Генічеський районний суд відпустив з-під варти затриманих раніше Тимофія Чуйкова, Євгена Яранцева, Анатолія Величка та Енвера Веліляєва, а також Елвіса Баранова.