Генічеський район продовжують розглядати як один район

16 Листопада 2019, 08:43

Фото з сайту svitnov.com

В оновленому перспективному плані формування територій громад Херсонської області Генічеський район розглядається як одна ОТГ. Про це повідомляє IPC-Генічеськ з посиланням на відповідний документ.

Згідно плану 20 громад Генічеського району увійдуть до складу однієї об’єднаної територіальної громади з центром в місті Генічеськ.

Зміни до перспективного плану депутати Херсонської обласної ради VII скликання ухвалили 15 листопада. Однак голова установи звернув увагу, що цим рішенням не скасовується право на добровільне об’єднання.

«Треба розуміти головне: наразі ми прийняли надважливе, навіть історичне рішення. На його основі в подальшому можна вносити зміни і корективи, задовольняючи бажання населених пунктів Херсонщини щодо об’єднання. Добровільність – одна з основ даного рішення», – зазначив голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

Як повідомлялося раніше, в Щасливцевській сільській раді заявляли про рішення створити окрему ОТГ на Арабатській стрілці.

Станом на 10 листопада в Україні створено понад 1000 громад. Органи місцевого самоврядування отримують більше повноважень, додаткове державне фінансування, а також можливості  міжнародної допомоги.