Бюджетники прибирали територію біля адмінкордону з Кримом

08 Листопада 2019, 20:48

У п’ятницю, 8 листопада, учасники акції “Еко-бум” прибрали територію перед контрольним пунктом “Чонгар” на адмінкордоні з Кримом, повідомляє IPC-Генічеськ.

“Засновник цієї акції є райдержадміністрація на чолі зі мною. Ми запросили активістів та хотіли своїм прикладом показати, що потрібно прибирати, слідкувати за чистотою узбіччя, щоб люди, які перетинають тимчасовий адмінкордон з окупованим Кримом бачили, що у нас є чистота, порядок”, – розповів у коментарі IPC-Генічеськ голова Генічеської райдержадміністрації Андрій Онищенко.

В акції брали участь представники переважно державних установ, сільських та селищних рад, а також громадських організацій. Від будівлі РДА зранку був організований транспорт до КПВВ “Чонгар”.

Територія перед КПВВ “Чонгар” була засміченою, баків для сміття не спостерігалося. Однак очільник РДА запевнив, що з цим надалі також наведуть порядок.

“Наразі балансоутримувачем є “Укрзалізниця”, після того, як буде об’єкт зданий, нинішній балансоутримувач заключить договір з комунальним підприємством щодо прибирання сміття і підтриманні порядку”, – зазначив він.

Як повідомлялось, через проведення представниками «Укрзалізниці» будівельних робіт підвищеної небезпеки контрольний пункт в’їзду-виїзду (КПВВ) «Каланчак» на адмінкордоні з окупованим Кримом з 7 по 15 листопада не здійснює пропуск громадян. КПВВ «Чаплинка» та «Чонгар» продовжують працювати в штатному режимі.

20 вересня почалось будівництво нових КПВВ «Чонгар» і «Каланчак». Роботи триватимуть до листопада.

Роботи на спорудженні нових КПВВ на адмінкордоні ведуться підрозділом АТ «Укрзалізниця», якому уряд протокольним дорученням передав функції замовника робіт від ДП «Укрінтеравтосервіс». Будівництво КПВВ розраховують закінчити раніше визначених термінів і заощадити до 35% коштів.

Нагадаємо:

  • Нагадаємо, з грудня 2014 року всі пасажирські перевезення автомобільним і залізничним транспортом між материковою частиною України і окупованим Кримом були припинені. Надання послуг з перевезення пасажирів до КПВВ і на півострів здійснюється приватними таксистами за напівлегальною схемою.
  • 13 липня 2019 року президент Володимир Зеленський в Херсонській області на адмінкордоні з окупованим Кримом представив новопризначених голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва та представника президента в АРК Антона Кориневича. В ході наради Гусєв пообіцяв запустити дві нові режимних зона на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» до 15 листопада, сервісні зони – до 20 грудня. Зеленський побіцяв звільнити Гусєва, якщо він не впорається з цим завданням.
  • Прокуратура АРК розслідує кримінальні провадження в зв’язку зі зловживаннями чиновників при облаштуванні КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом.
  • 29 вересня міністр інфраструктури України Владислав Криклій роз’яснив, що Кабмін не планує відновлювати транспортне сполучення з окупованим Кримом. Зараз мова йде лише про налагодження легальних транспортних перевезень до і від КПВВ на адмінкордоні з півостровом по материковій Україні.
  • 5 жовтня прем’єр-міністр Олексій Гончарук підтвердив, що Кабмін не планує відновлювати транспортне сполучення з тимчасово окупованим Кримом.