АМУ: Громади Херсонської області можуть втратити у 2020 році 200 мільйонів гривень

06 Листопада 2019, 17:27

Фото IPC-Херсон

Херсонське регіональне відділення Асоціації міст України закликає зберегти за місцевими бюджетами частину акциза на пальне. Про це йдеться у зверненні установи до народних депутатів України від 6 листопада, повідомляє IPC-Генічеськ.

“Просимо Вас захистити інтереси Ваших виборців та підтримати пропозицію Асоціації міст України під час засідання комітету Верховної Ради України з питань бюджету та пленарного засідання Верховної Ради”, – йдеться у документі, оприлюдненому на сторінці Херсонського відділення АМУ у Фейсбуці.

За прогнозами Херсонського відділення, у разі неприйняття пропозиції АМУ втрати місцевих бюджетів Херсонської області складуть 200 млн грн.

У свою чергу, АМУ запропонувала внести поправки до державного бюджету на 2020 рік з тим, щоб частина акцизного податку на пальне у розмірі 13,44% зараховувалася до місцевих бюджетів.

 

Як повідомлялося раніше, мер Генічеська Олександр Тулупов заявив, що у разі втрати надходжень акцизного збору на пальне до міського бюджету, той зменшиться на 10 млн грн.