Акциз з пального залишили громадам

15 Листопада 2019, 10:02

Фото IPC-Херсон

Акциз з пального у 2020 році у громад не забиратимуть. Відповідні зміни містяться в законопроекті «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» № 2144, який ухвалила Верховна Рада України 14 листопада, передає IPC-Генічеськ.

Відповідно до цього законопроекту, у 2020 році продовжиться практика зарахування до місцевих бюджетів 13,44% надходжень від акцизного податку на пальне.

За прогнозами Асоціації міст України, загальний обсяг коштів, які отримають громади, складе 7,7 млрд. грн.

Як повідомлялося, за прогнозами Херсонського відділення Асоціації міст України громади Херсонської області у разі не надходження акцизу на пальне могли втратити у 2020 році 200 млн грн.

Раніше Херсонське відділення Асоціації міст України закликало народних депутатів “звернути увагу на потребу територіальних громад у збереженні за ними частини акцизу на пальне”.

Мер Генічеська Олександр Тулупов повідомляв, що у разі втрати акцизу на пальне, міський бюджет може зменшитися на 10 млн гривень і складе 25 млн гривень (зараз 35 млн грн).

Каланчацька селищна рада направила звернення Верховній Раді та уряду із закликом залишити акциз на пальне місцевим бюджетам

Нагадаємо, кілька років тому акциз з пального почали зараховувати у бюджети громад.