Великокопанівська громада збирає пропозиції до бюджету від місцевих жителів (фото)

08 Жовтня 2019, 19:03

Фото ХОДА

У жовтні Великокопанівська громада вперше провела акцію «Впливай на бюджет своєї громади». Про це повідомляється на сторінці Великокопанівської ОТГ у Фейсбуці, передає IPC-Генічеськ.

фото зі сторінки Великокопанівської ОТГ у Фейсбуці

Згідно повідомлення, в рамках програми USAID DOBRE та за допомогою громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети» громада вперше розробила документ, який в доступній формі розкриває інформацію про складні цифри бюджету. Такий документ має назву «Бюджет для громадян» та розробляється саме з метою спрощення подання інформації про бюджетні кошти.

Одним із завдань під час акції був збір пропозицій до бюджету від великокопанівців на 2020 рік. 

фото зі сторінки Великокопанівської ОТГ у Фейсбуці

«Для мене особисто було дуже цікаво спостерігати за реакцією нашим жителів. Оскільки вони були дуже здивовані та не очікували, що спеціалісти ради особисто їм розповідають про бюджет, куди йдуть кошти громади, ще й намагались гортати сторінки разом та показували детально цифри, де що можна подивитись. Для нас така акція вперше проходила і вже наступного року, ми сподіваємось залучити ще більше людей. Але вже з першого року це успіх, коли ми отримуємо пропозиції як і онлайн так і особисто, і головне, що люди активні», – поділилась враженням заступниця голови громади з гуманітарних питань та одна з активних організаторів акції Великокопанівської сільської ради Надія Круц.

фото зі сторінки Великокопанівської ОТГ у Фейсбуці

Пропозиції, які надійшли, стосувалися різноманітних питань: підвищення заробітної плати вихователів, покращення матеріально-технічного стану садочка, добудова дитячого садочка, облаштування танцювальної зали, зупинки для школярів Лісгоспу, облаштування сучасної зони відпочинку для дітей (скейт-зона) тощо.

Всі пропозиції обіцяють найближчим часом вивчити та узагальнити.
Ознайомитись з бюджетом для громадян пропонують за посиланням https://gromada.org.ua/…/bjudzhet-dlya-gromadyan-velikokop…/.