У День захисника у Херсоні вимагали “Ні капітуляції!”

14 Жовтня 2019, 19:01

14 жовтня зібрання біля монумента загиблим за волю України в центрі Херсона ініціював громадський рух “Відсіч”. Вимоги акціантів залишились тими же, що й на попередніх подібних дійствах — скасовувати підписання договорів за так званою “формулою Штайнмайєра”, неприпустимість амністії бойовикам ОРДЛО та супротив можливому відведенню українських військ в зоні ООС, повідомляє «ІРС-Херсон».

 «Мені болить те, що після розведення військ кількадесят населених пунктів, де живуть українські люди, залишаються у “сірій зоні”. Ці люди активно підтримували і підтримують українську армую, а значить, ризикують своїм життям у разі відведення сил ЗСУ», – розповів учасник акції Григорій.

Організатори акції зазначають, що на площі зібралося близько сотні активістів, що відчутно менше в порівнянні з минулими разами, та цьому, на їхню думку, є пояснення — більшість херсонських “майданівців” сьогодні взяли участь у подібних заходах у Києві.

На думку Людмили Цілик, активістки громадської організації “Відсіч”, якщо зараз українські війська залишать свої позиції — повернути їх без втрат буде неможливо.

«Хибне враження ніби що ми зараз відійдемо, трохи почекаємо, а потім зможемо повернутися. Ми вже туди не повернемося просто так, без загублених життів наших солдат. Якби, не дай Боже, подібне відбулось би в нашій Херсонській області, я б зробила все що можу, щоб уникнути відведення військ», – вважає активістка.

Разом з активістами у заході взяли участь родичі загиблих на Сході України херсонців та ветерани ООС.

Нагадаємо, 6 жовтня Херсон приєднався до Всеукраїнського віче «Зупинимо капітуляцію!». Під час нього городяни підписали звернення до голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера з вимогою скликати позачергову сесію та приняти резолюцію-звернення до Президента України про негайне припинення капітуляції перед Російською Федерацією.