КПВВ на адмінкордоні з Кримом: тимчасові чи капітальні?

07 Жовтня 2019, 12:13

Колишній заступник постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим Ізет Гданов вважає, що на адмінкордоні з Кримом споруджують капітальні споруди замість тимчасових.

Свою думку Гданов виклав у «Фейсбук», передає «ІРС-Херсон».

«Це такі тимчасові споруди … зараз час коли говорять одне, а роблять інше – то що вголос сказати бояться. По факту будується кордон!», – написав Гданов.

Натомість у Херсонській ОДА продовжують наполягати на тому, що споруди на КПВВ «Каланчак» і «Чонгар» зводять тимчасові. Ситуацію прокоментував голова ОДА Юрій Гусєв на селекторній нараді 7 жовтня.

«Хочу ще раз наголосити всім тим, хто має певні сумніви і маніпулює у засобах масової інформації: ми будуємо тимчасові контрольні пункти вїзду і виїзду, усвідомлюючи, що Крим був, є і завжди буде територією української держави, обовязково повернеться під контроль української влади і після повернення контролю ми ці тимчасові споруди будемо використовувати для інших потреб», – повідомив Гусєв.

Нагадаємо,  роботи на спорудженні нових КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом ведуться підрозділом АТ «Укрзалізниця», якому уряд протокольним дорученням передав функції замовника робіт від ДП «Укрінтеравтосервіс». Будівництво КПВВ розраховують закінчити раніше визначених термінів і заощадити до 35%. Минулого тижня КПВВ “Чонгар” відвідав міністр інфраструктури Владислав Криклій.