КПВВ на адмінкордоні з Кримом: що будуватимуть у дві черги

03 Жовтня 2019, 00:30

Наразі вистачає коштів на будівництво режимних, і сервісних зон КПВВ на адмінкордоні з анексованим Кримом. Про це міністр інфраструктури України повідомив під час інспектування ходу робіт по облаштуванню КПВВ “Чонгар”, повідомляє “ІРС-Херсон”.

“За приблизними розрахунками спочатку це було до 90 мільйонів. Оскільки “Укрзалізниця” це робитиме власними силами, орієнтуємось приблизно третину від цих сум зекономити. Це і замовлення для “Укрзалізниці”, щоб вони забезпечували роботою своїх працівників, і економія для державного бюджету. Конкретну суму повідомимо за фактом коли буде зданий весь проект”, – повідомив міністр інфраструктури.

“Думаю, що 15 листопада ми не просто завершимо будівництво, ми вже відтестуємо повністю всі ті тимчасові споруди, які за проектом реалізує сьогодні “Укрзалізниця”, – зазначив голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв.

Кожний контрольний пункт передбачає облаштування режимної та сервісної зон. Як повідомляє “Укрзалізниця”, у ході першої черги будівництва режимна зона матиме смуги в’їзду/виїзду, адміністративно-службову будівлю, яка поділена на три зони приміщень – для ДПСУ, ДФС та СБУ, дві будівлі поглибленого огляду транспортних засобів, приміщення КПП із двома навісами, дві будівлі прикордонного контролю ДФС, паспортного та митного контролів з навісами, санвузли.  Також буде облаштовано вольєр для службових собак. Будівництво другої черги – облаштування сервісної зони включає в себе центр надання адмінпослуг, автостанцію, будівлю для відпочинку водіїв.

Для життєзабезпечення КПВВ облаштовуватимуться інженерні мережі (водо-, електропостачання, освітлення, водовідведення, каналізація, опалення, зв’язок, телекомунікаційні системи, телебачення, інтернет, охоронна та пожежна сигналізації, відеоспостереження тощо). Будуть обладнані автоматизована дизельна електростанція (резервний дизель-генератор) та артезіанська свердловина. На всій території  здійснюватимуться заходи із благоустрою та озеленення.

За інформацією “Укрзалізниці”, об’єкти будуватимуться із врахуванням потреб маломобільних груп населення та людей з інвалідністю – передбачаються заходи зі створення безбар’єрного середовища (обладнання будівлі пандусами, огородженнями та спеціальним покриттям у визначених нормами місцях).

На контрольному пункті «Каланчак» вже здійснено монтаж фундаментів адміністративно-службової будівлі, будівель паспортного та митного контролю і  поглибленого огляду транспортних засобів, виконано вертикальну гідроізоляцію фундаментів. Продовжуються роботи з планування будівельного майданчика.

На контрольному пункті «Чонгар» влаштовано монолітні фундаменти (плити) будівлі паспортного та митного контролю, котловани та щебеневу основу під фундаменти будівлі поглибленого огляду автотранспорту,  навісів, вольєру для службових собак.

Нагадаємо, роботи на спорудженні нових КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом ведуться підрозділом АТ «Укрзалізниця», якому уряд протокольним дорученням передав функції замовника робіт від ДП «Укрінтеравтосервіс». Будівництво КПВВ розраховують закінчити раніше визначених термінів і заощадити до 35%.