Андрія Онищенка призначили головою Генічеської РДА

01 Жовтня 2019, 14:55

Президент України Володимир Зеленський призначив офіцера запасу служби цивільного захисту Андрія Онищенка на посаду голови Генічеської районної державної адміністрації Херсонської області. Про це йдеться у відповідному розпорядженні президента від 1 жовтня, передає IPC-Генічеськ.

“У мене є досвід роботи по Донбасу, Генічеський район розташований поруч з окупованою територією, ситуація ідентична, тільки слава Богу немає обстрілів”, –  зазначив у коментарі IPC-Генічеськ Андрій Онищенко.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів схвалив призначення Онищенка Андрія Ігоровича  головою Генічеської РДА на засіданні Уряду 11 вересня 2019 року.

Андрій Онищенко є капітаном служби цивільного захисту в запасі. Навчався у ліцеї м. Маріуполя та в Академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля МНС України. Проходив службу в органах і підрозділах цивільного захисту (МНС, ДСНС) на керівних посадах. Є учасником бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції.

Онищенко брав участь у проекті «Нові лідери».

Працював у міжнародних неурядових організаціях за напрямком цивільного захисту населення, зокрема у філії французької неурядової організації ACTED в Україні, місією якої є підтримка вразливого населення у всьому світі, а також у Товаристві Червоного Хреста України як координатор програми з навчання правилам поводження з вибухонебезпечними залишками війни.

Нагадаємо:

  • Нинішній очільник Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв  повідомляв, що область стала пілотним регіоном, де вже стартував проект LIFT, через який будуть набирати голів районних державних адміністрацій: будуть відбирати не лише очільників РДА, а й і заступників голів ОДА.
  • Раніше Генічеську РДА очолював Олександр Воробйов, дружина якого володіє приватним будинком у водоохоронній зоні Арабатської стрілки.