Учасники програми DOBRE зберуться на фестиваль на Херсонщині

02 Вересня 2019, 15:05

Представники об’єднаних територіальних громад, які беруть участь у програмі USAID “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE), презентуватимуть свої проекти та нові ідеї на фестивалі в Херсонській області. Про це повідомляє у Фейсбуці організатор події –  громадський центр “Нова генерація”, передає IPC-Генічеськ. 

“Фестиваль ініціатив об’єднаних громад Херсонської області” запланований на 21 вересня.

“Під час фестивалю будуть презентовані реалізовані проекти, запроваджені  ініціативи та механізми участі в громадах ОТГ протягом 2019 року в рамках проекту «Голос громади у місцевому самоврядуванні» Програми DOBRE в Херсонської області”, – повідомляється на сторінці події.

Учасниками фестивалю стануть представники/представниці органів місцевого самоврядування з 10 об’єднаних територіальних громад – партнерів програми DOBRE, представники/представниці інших ОТГ Херсонської області та інших областей, де впроваджується програма DOBRE,  члени молодіжних рад та активні мешканці/ки громад, представники/представниці місцевих громадських організацій, журналісти ЗМІ.

Нагадаємо:

Завдяки реформі децентралізації в Україні відбувається передача повноважень та фінансів від державної влади якнайближче до людей – органам місцевого самоврядування. Наразі вже створена 881 об’єднана територіальна громада, 31 з яких – у Херсонській області.   

Здійсненню децентралізації допомагає програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Загальна кількість ОТГ, які отримують допомогу за програмою, – 75, 10 з яких – у Херсонській області. Бюджет програми 50 мільйонів доларів США.