У Генічеську навчали проводити розслідування та спростовувати фейки (фото)

07 Вересня 2019, 22:56

Журналісти та блогери з різних регіонів України пройшли тренінг з Валентиною Самар у Генічеську, повідомляє IPC-Генічеськ.

фото: IPC-Генічеськ

У дводенному тренінгу “Міні-розслідування та спростування фейків” 6 та 7 вересня взяли участь журналісти та блогери з Херсона, селища Рикове Генічеського району, селища Асканія-Нова Чаплинського району, Генічеська, села Щасливцеве (Арабатська стрілка), Мелітополя та Дніпра.

фото: IPC-Генічеськ

Тренерка – Валентина Самар, головна редакторка ІА Центр журналістських розслідувань, сертифікований тренер з журналістики (BBC World Service Trust), лауреат Національного конкурсу “Честь професії” та міжнародної премії  «Вільна преса Східної Європи» (фонд ZEIT-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius).

фото: IPC-Генічеськ

Серед учасників тренінгу представники різноманітних за форматом видань: радіо “Говорить Рикове”, газети “Мелітопольські відомості”, сайту mv.org.uaкримського інформаційного ресурсу «Радіо Куреш», медіа-центру ОТГ Асканія-Нова, Генічеської районної газети “Приазовська правда”, сайту Щасливцевської сільської ради, громадські журналісти, блогери.

фото: IPC-Генічеськ

За два дні тренінгу його учасники отримали знання та навички, а також можливості відпрацювати їх на практиці, з пошуку та перевірки інформації у відкритих базах даних, алгоритму проведення розслідувань, виявлення та спростування фейків тощо.

фото: IPC-Генічеськ

фото: IPC-Генічеськ

фото: IPC-Генічеськ

фото: IPC-Генічеськ

Тренінг було проведено в рамках проекту ГО “Інформаційний прес-центр” за підтримки Медійної програми в Україні, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.