Стало відомо, кого схвалено на посаду голови Генічеської РДА

11 Вересня 2019, 21:13

Уряд схвалив призначення учасника АТО Онищенка Андрія Ігоровича головою Генічеської районної державної адміністрації (Херсонська область). Інформація про це розміщена на урядовому порталі, передає IPC-Генічеськ.

За офіційним повідомленням, на своєму засіданні 11 вересня Кабінет міністрів України провів низку кадрових призначень. Зокрема, було призначено заступників у декількох міністерствах, схвалено призначення Онищенка головою Генічеської РДА, а також  погоджено призначення  посадовців в інших регіонах.

Як стало відомо із відкритих джерел, Андрій Онищенко працював у філії французької неурядової організації ACTED в Україні, місією якої є підтримка вразливого населення у всьому світі. ACTED розпочала діяльність в Україні з 2015 року, реагуючи на кризу на Донбасі.

Крім того, Онищенко брав участь у проекті “нові лідери”. Згідно анкетних даних, він є учасником бойових дій в зоні АТО в Україні. Здобув освіту в ліцеї в місті Маріуполі, а згодом в Академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля МНС України. Капітан служби цивільного захисту (у запасі).
Проходив службу в органах і підрозділах цивільного захисту (МНС, ДСНС) на керівних посадах. Працював у міжнародних неурядових організаціях за напрямком цивільного захисту населення.

Андрій Онищенко, фото: https://novilidery.com

За інформацією у поданій електронній декларації,Онищенко має службове житло у Києві, заощадження у сумі 23 тис. доларів та отримує доходи від декількох компаній: філія “АКТЕД” (ACTED) в Україні, ТОВ “Альфа-Азов”, ТОВ “ВКФ “Стрімтех”. Крім того, Онищенко задекларував отримання соціальної допомоги від Київського міського центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат.

При цьому дружина Онищенка, Юлія Кириченко, задекларувала заощадження у сумі 15 тис. доларів.

Згідно законодавства, голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду президентом України за поданням Кабінету міністрів України на строк повноважень президента України.

Раніше Андрій Онищенко також працював у Товаристві Червоного Хреста України як координатор програми з навчання правилам поводження з мінами/вибухонебезпечними залишками війни.

Нагадаємо:

Нинішній очільник Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв  повідомляв, що областьстала пілотним регіоном, де вже стартував проект LIFT, через який будуть набирати голів районних державних адміністрацій: будуть відбирати не лише очільників РДА, а й і заступників голів ОДА.