США готують нові санкції щодо РФ

02 Вересня 2019, 10:39

Міністр енергетики США Рік Перрі заявив, що Вашингтон, найімовірніше, продовжить санкційну політику стосовно РФ.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Reuters.

Пері, виступаючи після зустрічі з польськими та українськими політиками у Варшаві, заявив, що «Вашингтон, швидше за все, продовжить посилювати санкції проти РФ після окупації українського Криму в 2014 році».

У свою чергу президент Польщі Анджей Дуда запевнив у продовженні підтримки суверенітету і територіальної цілісності України.

Сполучені Штати, Польща і Україна 31 серпня домовилися зміцнювати співробітництво в галузі безпечних поставок газу в регіон, який як і раніше залежить від Росії.

«Ми допомагаємо Польщі знизити свою залежність від російського газу», – заявив Перрі.

Фото: Reuters

Польський урядовий чиновник, відповідальний за енергетичну інфраструктуру, Петро Наїмський заявив, що Польща, яка в останні роки збільшила закупівлі зрідженого природного газу (ЗПГ) у Сполучених Штатів, зможе відправляти в Україну шість мільярдів кубометрів газу, починаючи з 2021 року в порівнянні з 1,5 млрд куб на сьогодні.

«Ми докладемо зусиль для диверсифікації поставок газу в Україну, яка зараз повністю залежить від поставок з Росії», – сказав Наїмський на тій же конференції.

  • Сполучені Штати продовжать підтримувати Україну з безпеки і територіальної цілісності, заявив віце-президент США Майкл Пенс в ході зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Польщі.