Прокуратура АРК закликає переселенців з Криму скаржитися на порушення прав у прокуратури областей по Skype

02 Вересня 2019, 21:11

На базі регіональних прокуратур запроваджено Skype зв’язок з прокуратурою АРК.

Як повідомили у відомстві, відтепер, внутрішньо переміщені особи з тимчасово окупованого півострова можуть звернутись до Прокуратура Харківської області, Прокуратура Львівської області, Прокуратура Дніпропетровської області – офіційна сторінка та прокуратури Одеської області для Skype зв’язку з прокуратурою АР Крим у разі виявлення порушень конституційних прав і свобод вимушених переселенців з тимчасово окупованої території півострова, фактів серйозних порушень міжнародного гуманітарного права та прав людини, пише Центр журналістських розслідувань.

Повідомляти про факти порушення прав кримчан можна за телефонами + 38 (044) 596 73 57; + 38 (096) 700 1600 та у telegram, viber, whatsapp за цим номером.

Для ефективної зовнішньої комунікації окрім офіційної сторінки в Facebook додатково ви можете швидко дізнаватись інформацію в:

Telegram-каналі https://t.me/prokark, де ми оперативно надаємо інформацію російською мовою;

Twitter, де публікуються повідомлення англійською мовою https://twitter.com/Crimea_Prok

Skype зв’язок GP ARK

Співробітники прокуратури автономії проводять прийом громадян щодня, крім вихідних, у робочий час за адресою: м. Київ, вул. Ділова, 24 та м. Херсон, вул. Кременчуцька, 69.

  • Прокуратура АРК у співпраці з громадськими організаціями, які опікуються правами мешканців окупованого Криму та внутрішньо переміщених осіб, розробляє механізм для оскарження положень чинних підзаконних актів, які обмежують права кримчан. Зокрема, мова йде про пенсійне забезпечення, отримання соціальних виплат, доступу до банківських послуг тощо.