На ProZorro відбулися торги щодо будівництва КПВВ на адмінмежі з Кримом

10 Вересня 2019, 17:31

У вівторок, 10 вересня, у системі державних закупівель ProZorro відбулися торги щодо будівництва тимчасових КПВВ на адмінмежі з Кримом. Найвигідніші пропозиції надійшли від київської та одеської компаній, передає IPC-Генічеськ.

Згідно даних на ресурсі ProZorro, ПрАТ «Київська будівельна компанія «Київбудком» надала найвигіднішу пропозицію щодо виконання робіт з будівництва тимчасового контрольного пункту в’їзду/виїзду (КПВВ) для автомобільного сполучення «Чонгар» на адміністративній межі Херсонської області з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим та зони сервісного обслуговування перед ним.

Замовник послуг – ДП «Укрінтеравтосервіс», очікувана вартість закупівлі складала 96,27 млн грн. Компанія «Київбудком» запропонувала виконати роботи за 85,27 млн грн.

При цьому завершено також аукціон щодо будівництва тимчасового контрольного пункту в’їзду/виїзду (КПВВ) для автомобільного сполучення «Каланчак» на адміністративній межі Херсонської області з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим та зони сервісного обслуговування перед ним.

Замовник, ДП «Укрінтеравтосервіс», визначив як очікувану вартість робіт 92,022 млн. грн. Найвигіднішу пропозицію надало товариство з обмеженою відповідальністю «Валдрейн», яке запропонувало виконання робіт за 81 212 826,00 грн.

Згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ТОВ «Валдрейн» зареєстроване в місті Одеса, компанія «Київбудком» –  у Києві.

Як повідомлялося раніше, 14 серпня державне підприємство «Укрінтеравтосервіс» оголосило тендер на будівництво тимчасового контрольного пункту в’їзду/виїзду (КПВВ) для автомобільного сполучення «Чонгар» на адміністративній межі Херсонської області з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим та зони сервісного обслуговування перед ним.

15 серпня Державне підприємство «Укрінтеравтосервіс» оголосило тендер на будівництво тимчасового контрольного пункту в’їзду/виїзду (КПВВ) для автомобільного сполучення «Каланчак» на адміністративній межі Херсонської області з окупованим Кримом та зони сервісного обслуговування перед ним.

  • Нагадаємо: 4 липня 2018 року Кабмін України прийняв Постанову про виділення 105,98 млн грн на будівництво тимчасових контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) «Каланчак» і «Чонгар» та сервісних зон перед ними на адмінкордоні з окупованим Кримом в Херсонській області. Виконавцем робіт визначено ДП «Укрінтеравтосервіс».
  • До кінця фінансового року-2018 роботи навіть не були розпочаті, кошти повернуті до бюджету.
  • За словами міністра інфрастуктури Володимира Омеляна причиною стала затримка із виділення земельних ділянок Херсонською ОДА.
  • В кінці березня 2019 року заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань повідомив, що до кінця року планується повністю побудувати КПВВ «Чонгар» і почати роботи на КПВВ «Каланчак».