Асканійці запрошують на фестиваль гобелену

04 Вересня 2019, 15:21

28 вересня в селищі Асканія-Нова Херсонської області проведуть фестиваль «гобелен-фест» з концертною програмою, майстер-класами та виставками. Про це повідомляє начальник відділу освіти, культури, спорту і туризму селищної ради ОТГ Асканія-Нова Ірина Цой, передає IPC-Генічеськ.

«Відбудеться масштабне дійство – живий гобелен. За допомогою гостей та учасників фестивалю ми утворимо елемент гобелену, і це буде занесено до нашої книги рекордів громади, яку ми започаткуємо на цьому фестивалі. Це дійство буде зняте з висоти пташиного польоту за допомогою дрона», – анонсувала Ірина Цой.

За інформацією організаторів, у рамках фестивалю проводитимуться майстер-класи майстрів гобелену, ткацтва, плетіння із вовни, кулінарне шоу «Обжерні ряди», в основі якого місцеві кулінарні традиції: частування кулішем, чабанською кашею, чабанським чаєм. У секції кіно буде представлено документальний фільм про Асканію-Нова з живим озвучуванням. Театральна частина фестивалю передбачає дійство, сценарій якого буде спеціально написаний та поставлений акторами Херсонського обласного музично-драматичного театру ім. М. Куліша.

Гобелен – один із різновидів декоративно-ужиткового мистецтва, стінний безворсовий килим із сюжетною або орнаментною композицією, витканий вручну перехресним переплетенням ниток. Гобелени виготовляють із кольорових шовкових і/або шерстяних ниток окремими частинами, які потім зшивають між собою (часто окремі колірні плями).