Журналістів і блогерів запрошують на тренінги в Херсоні та Генічеську

27 Серпня 2019, 17:13

dav

На початку вересня в Херсоні та Генічеську проходитимуть практичні тренінги з журналістських розслідувань для журналістів та блогерів. Про це IPC-Генічеськ повідомили в громадській організації “Інформаційний прес-центр”, яка організовує заходи.

В ІПЦ уточнили, що дводенні практичні тренінги  “Міні розслідування для створення новин і спростування фейків” пройдуть у Херсоні і Генічеську 4-5 та  6-7 вересня 2019 року відповідно. 

До участі у тренінгу запрошуються журналісти ЗМІ півдня України, блогери та громадські діячі, які регулярно публікують свої матеріали в медіа. 

Тренерка – Валентина Самар, головна редакторка ІА Центр журналістських розслідувань, сертифікований тренер з журналістики (BBC World Service Trust), лауреат Національного конкурсу “Честь професії” та міжнародної премії  «Вільна преса Східної Європи» (фонд ZEIT-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius).

Стандарти професійної журналістики передбачають, що для створення будь-якого контенту журналіст повинен провести свого роду міні-розслідування. Тобто, перевірити інформацію у декількох джерелах, знайти деталі, яких не вистачає для її повноти у відкритих базах даних, перевірити достовірність фото чи відео і ще багато чого, що використовують у своїй роботі журналісти-розслідувачі. 

Однак ці навички сьогодні потрібні кожному репортеру, а в ідеалі – і кожному споживачеві інформаційного продукту. 

За два дні тренінгу його учасники напрацюють “м’язову пам’ять” із застосування таких навичок для проведення розслідування, яке вони хотіли провести, але не знали як і з чого почати та де шукати потрібну інформацію. На виході із зали тренінгу учасники матимуть практично готовий для публікації матеріал – міні розслідування чи спростування фейкової “новини”. 

Тренінги проводяться в рамках проекту ГО “Інформаційний прес-центр” за підтримки Медійної програми в Україні, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Анкета для участі у тренінгу в Херсоні 4-5 вересня 2019 р. за посиланням.  

Адреса ІРС-Херосон: м.Херсон, вул. Пилипа Орлика (9 Січня), 30, оф. 33. 

Анкета для участі у тренінгу в Генічеську 6-7 вересня 2019 р. за посиланням

Адреса ІРС-Генічеськ:  м. Генічеськ, проспект Миру, 24.