Зеленський анонсував відкриття ринку землі в Україні

08 Серпня 2019, 13:38

Президент України Володимир Зеленський анонсував проведення в Україні земельної реформи та відкриття ринку землі. Про це очільник держави повідомив на українсько-турецькому бізнес-форумі у Стамбулі, передає медіа-центр IPC-Генічеськ.

За інформацією Офісу президента України, Володимир Зеленський розповів, що однією з реформ в Україні буде запровадження ринку землі.

«У цьому році ми обов’язково проведемо земельну реформу, і вже наступного року це дозволить створити ринок на 40 мільйонів гектарів землі, що є однією з найкращих у світі за своєю якістю», – наголосив президент.

https://www.facebook.com/president.gov.ua/videos/2291279597804772/

Нагадаємо: заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення було запроваджено в Україні ще в 2001 році з офіційно визначеною метою, зокрема, забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі. З того часу парламент її регулярно продовжував. У грудні 2018 року Верховна Рада продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2020 року.