У жовтні в Каланчаку відкриють ЦНАП (фото, відео)

02 Серпня 2019, 02:53

У жовтні цього року в селищі Каланчак Херсонської області планують відкрити ЦНАП. Про це медіа-центру IPC-Генічеськ повідомила керівниця ЦНАПу Дар’я Макортет.

“Каланчацька ОТГ взяла участь у програмі “U-LEAD з Європою” у фазі “впровадження” створення та модернізації Центрів надання адміністративних послуг. Ми співпрацюємо. Каланчацька селищна рада готує приміщення по критеріям, які надали U-LEAD. Програма U-LEAD забезпечує технікою та умеблюванням”, – зазначила Дар’я Макортет. 

У ЦНАПі надаватимуть адміністративні послуги також жителям тимчасово окупованої території Криму. Затверджено перелік у 114 послуг.

“Раніше у нас в ДМС (територіальному органі Державної міграційної служби України, – ред.) були черги. Люди, які приїхали з Криму, вимушені були стояти, холодно, спекотно, в будь-яку пору року”, – розповіла керівниця ЦНАПу. 

“U-LEAD з Європою” є міжнародною програмою, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Напрям з покращення якості надання адміністративних послуг для населення управляється Sida та реалізується SKL International, eGA та NIRAS Sweden AB.