У селищі Рикове планують відкрити ЦНАП

30 Серпня 2019, 11:20

У селищі Рикове Генічеського району Херсонської області працюють над відкриттям Центру надання адміністративних послуг населенню – за допомогою програми U-LEAD з Європою. Про такі прагнення розповів Партизанський селищний голова Олександр Галицький під час онлайн-конференції 30 серпня, повідомляє IPC-Генічеськ

“При допомозі програми хочемо покращити якість надання адмінпослуг, і людям не доведеться їздити за 25 кілометрів витрачати кошти і час. Це буде надзвичайна допомога”, – зазначив Олександр Галицький.

За його словами, місцева влада організувала зустрічі та обговорення з громадськістю та, отримавши підтримку таких намірів, подала заявку на участь у конкурсі програми U-LEAD з Європою.

“Ми отримали технічне завдання до 20 травня 2020 року, зробити ремонт в приміщенні, зробити безбар’єрну зону для людей з обмеженими фізичними можливостями, порогів у нас у ЦНАПі не буде, будемо займатися реконструкцією та переобладнанням наших приміщень, бо вимоги доволі таки високі. Якщо буде підтримка, відкриття ЦНАПу можливе протягом 2020 року”, – зазначив селищний голова.

Він уточнив, що місцева влада вже надала експертам програми відповідні креслення і плани, до жовтня підрядник розроблятиме кошторис витрат, які понесе селищна рада. 

Селище міського типу Рикове зазначається у переліку переможців 4 раунду відбору учасників програми «U-LEAD з Європою» (ОТГ, громади в процесі об’єднання, міста, селища, села, які належать до цільової групи програми) для затвердження кандидатами в учасники програми. Такі дані опубліковані в оголошенні про результати
четвертого раунду відбору, опублікованому на сайті програми «U-LEAD з Європою».

«U-LEAD з Європою» є міжнародною програмою, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Напрям з покращення якості надання адміністративних послуг для населення управляється Sida та реалізується SKL InternationaleGA та NIRAS Sweden AB.