У Голій Пристані провели фестиваль «Український кавун – солодке диво» (фото)

13 Серпня 2019, 12:49

Найбільший кавун традиційно обирали під час Всеукраїнського фестивалю «Український кавун – солодке диво» у місті Гола Пристань 10 серпня. Про це повідомляє Голопристанська міська рада, передає медіа-центр IPC-Генічеськ.

фото: golapristan-mrada.gov.ua

Згідно повідомлення, найбільший кавун привезли з фермерського господарства «Фаворит» – він має вагу 31 кг 800 г.

Захід відвідали представники фермерських господарств, об’єднаних територіальних громад, сільських рад, майстри з декоративно-ужиткового мистецтва, артисти Голопристанського, Олешківського та Чаплинського районів, винороби, пасічники, кулінари, представники ЗМІ.

фото: golapristan-mrada.gov.ua

Почесними гостями кавунового фестивалю стали: голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв, делегація департаменту туризму та курортів ХОДА на чолі з Тетяною Волинець, голова правління громадського об’єднання «Земля Таврії» Олександр Синюк, директор Південної державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту водних проблем і меліорації НААНУ Володимир Лимар, керуючий справами виконавчого комітету Новокаховської міської ради Василь Акуленко, делегація Новопавлівської сільської ради Великоолександрівського району на чолі з сільським головою Олександр Гореліков та інші.

фото: golapristan-mrada.gov.ua

Відвідала свято делегація Григорівської сільської ради Присиваської ОТГ на чолі з Сергієм Кліщевським, сільським головою, делегація Бехтерської ОТГ на чолі з сільським головою Михайлом Бураком, Новософіївської сільської ради на чолі з головою Наталією Чопик та делегація Старозбур’ївського старостинського округу Голопристанської ОТГ на чолі зі старостою Віктором Маруняком , делегація села Збур’івка та «Зелені Хутори Таврії» із засновником та керівником Олександром Долинком.

фото: golapristan-mrada.gov.ua

«На сільськогосподарській виставці аргарії запевнили, що Херсонський кавун виходить на новий рівень. Вже ведеться робота з реєстрації географічного зазначення, що буде оберігати якість та імідж нашого кавуна. І активно сприяє в цьому Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва та ГО «Земля Таврії»», – зазначається у повідомленні.

 

На виставковій презентації – дегустації всі охочі могли скуштувати різні сорти кавунів та вподобати найкращий, найсолодший та найсоковитіший сорт.

Були серед звичайних кавунів і дещо незвичні – жовті зсередини, які викликали ажіотаж у публіки.