У Генічеську обурилися через виконання “сепарської” пісні “95-го кварталу” (відео)

24 Серпня 2019, 10:30

24 серпня в місті Генічеськ Херсонської області представник місцевої адміністрації обурився через виконання пісні “Кварталу 95” на мітингу, присвяченому Дню Незалежності України, та назвав її “сепарською”. Про це повідомляє IPC-Генічеськ.

“Це страшне сепарство! Сепаратистську пісню виконують на День Незалежності України – це ганьба!”, – висловив обурення він місцевим журналістам.

Присутні звернули увагу, що пісня “Крепко держи меня, родина, милая!” виконувалася мовою оригіналу – російською, але представник адміністрації пояснив, що не цей факт викликав обурення.

“Та російська мова нехай буде, а ви текст слухаєте? Це сепарський текст. Суцільна ганьба для України та для цього свята”, – наголосив Олексій Сищенко.

Олексій Сищенко

У коментарі для IPC-Генічеськ він уточнив, що найбільше незадоволення викликають у цій пісні слова: “мы сами свой путь устелили пожарами, свистом булыжника, рваными ранами, выбрали сами себе то, что маємо”. 

“Це не ми зробили. Це зробив російський агресор”, – зазначив представник місцевої адміністрації. На його думку, виконання цієї пісні на урочистому мітингу “було недоречним”. Через це він поклав квіти до погруддя Тараса Шевченка та демонстративно пішов з урочистостей.

Пісня “Крепко держи меня, родина, милая!” була виконана в ефірі “Вечірнього квартала” студії “Квартал 95” у березні 2017 року.

У суботу, 24 серпня, Україна святкує свій 28-й День Незалежності. Наймасовіші заходи проходять в Києві, де святкування проходить в новому форматі без військового параду.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбулось повторне голосування (другий тур) на чергових виборах президента. Українці вибирали між діючий президентом Петро Порошенком і шоуменом, художнім керівником студії «Квартал 95» Володимиром Зеленським. Найбільше голосів отримав Володимир Зеленський.