Оголошено тендер на будівництво КПВВ “Каланчак” на адмінмежі з Кримом

15 Серпня 2019, 18:43

Державне підприємство «Укрінтеравтосервіс» оголосило тендер на будівництво тимчасового контрольного пункту в’їзду/виїзду (КПВВ) для автомобільного сполучення «Каланчак» на адміністративній межі Херсонської області з окупованим Кримом та зони сервісного обслуговування перед ним. Відповідне оголошення розміщено 15 серпня на ресурсі ProZorro, повідомляє IPC-Генічеськ.

Згідно повідомлення, очікувана вартість закупівлі складає 92,022 млн. грн. Початок аукціону призначено на 5 вересня.

Будівництво передбачається здійснювати у дві черги. За умови здійснення фінансування у повному обсязі визначені строки: перша черга – будівництво  тимчасового контрольного пункту в’їзду – не пізніше 28 листопада 2019 року за умови здійснення фінансування у повному обсязі, друга черга – будівництво  зони сервісного обслуговування перед тимчасовим КПВВ – не пізніше 31 грудня 2020 року.

Як повідомлялося раніше, 13 серпня на ресурсі ProZorro було розміщене оголошення про тендер на будівництво тимчасового КПВВ «Чонгар» та сервісної зони перед ним. Очікувана вартість закупівлі складає 96,27 млн грн. Початок аукціону призначено на 5 вересня.

13 липня президент Володимир Зеленський в Херсонській області на адмінкордоні з окупованих Кримом представив новопризначених голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва та представника президента в АРК Антона Кориневича. В ході наради Гусєв пообіцяв запустити дві нові режимні зони на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» до 15 листопада, сервісні зони – до 20 грудня.

В інтерв’ю Центру журналістських розслідувань заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк повідомив, що на будівництво КПВВ закладено 99,6 мільйонів гривень. До кінця року планується повністю побудувати КПВВ «Чонгар» і почати роботи на КПВВ «Каланчак».

Нагадаємо:

Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юсуф Куркчі заявив, що Міністерство інфраструктури замовило проектно-кошторисну документацію з облаштування КПВВ на адміністративному кордоні з Кримом: наразі її розробка знаходиться на фінальному етапі.

4 липня 2018 року Кабмін України прийняв Постанову про виділення 105,98 млн грн на будівництво тимчасових контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) «Каланчак» і «Чонгар» та сервісних зон перед ними на адмінкордоні з окупованим Кримом в Херсонській області. Виконавцем робіт визначено ДП «Укрінтеравтосервіс».

До кінця фінансового року-2018 роботи навіть не були розпочаті, кошти повернуті до бюджету.

За словами міністра інфрастуктури Володимира Омеляна причиною стала затримка із виділення земельних ділянок Херсонською ОДА.