Оголошено тендер на будівництво контрольного пункту “Чонгар” на адмінмежі з Кримом

14 Серпня 2019, 19:09

Державне підприємство «Укрінтеравтосервіс» оголосило тендер на будівництво тимчасового контрольного пункту в’їзду/виїзду (КПВВ) для автомобільного сполучення «Чонгар» на адміністративній межі Херсонської області з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим та зони сервісного обслуговування перед ним. Відповідна інформація розміщена 13 серпня на ресурсі ProZorro, повідомляє сайт IPC-Генічеськ.

Очікувана вартість закупівлі складає 96,27 млн грн. Початок аукціону призначено на 5 вересня.

Згідно документації, будівництво передбачається здійснювати у дві черги. У першу входитиме облаштування режимної зони з відокремленням смуг в’їзд/виїзд за допомогою огорожі та розміщенням на відведеній території: адміністративно-службової будівлі та по обидва боки; будівлі поглибленого огляду транспортних засобів; контрольно-пропускних пунктів з тіньовими навісами над ними; митного контролю державної фіскальної служби; паспортного контролю державної прикордонної служби України; паспортного та митного контролю; вбиральні.

Також на території режимної зони передбачено влаштувати вольєр для чотирьох службових собак; артезіанську свердловину; дизельну електростанцію; пожежні резервуари; очисні споруди та технологічні майданчики (для тимчасового зберігання автомашин і для сміттєвих контейнерів).

Крім цього, планується виконати реконструкцію існуючої комплектної трансформаторної підстанції.

Друга черга будівництва включатиме влаштування сервісної зони з розміщенням (на окремій території) будівель з тіньовими навісами біля кожного, а саме: центру надання адміністративних послуг; автостанції; будівлі відпочинку водіїв.

Також на території сервісної зони передбачено влаштування очисних споруд; артезіанської свердловини; пожежних резервуарів, дизельної електростанції та майданчиків для тимчасового зберігання автомашин та для сміттєвих контейнерів.

Згідно з тендерною документацією, визначено строки закінчення робіт. Для першої черги – не пізніше 28 листопада 2019 року, для другої – не пізніше 31 грудня 2020 року.

Як повідомлялося, 13 липня президент Володимир Зеленський в Херсонській області на адмінкордоні з окупованих Кримом представив новопризначених голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва та представника президента в АРК Антона Кориневича. В ході наради Гусєв пообіцяв запустити дві нові режимні зони на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» до 15 листопада, сервісні зони – до 20 грудня.

В інтерв’ю Центру журналістських розслідувань заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк повідомив, що на будівництво КПВВ закладено 99,6 мільйонів гривень. До кінця року планується повністю побудувати КПВВ «Чонгар» і почати роботи на КПВВ «Каланчак».

Нагадаємо:

  • Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юсуф Куркчі заявив, що Міністерство інфраструктури замовило проектно-кошторисну документацію з облаштування КПВВ на адміністративному кордоні з Кримом: наразі її розробка знаходиться на фінальному етапі.
  • 4 липня 2018 року Кабмін України прийняв Постанову про виділення 105,98 млн грн на будівництво тимчасових контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) «Каланчак» і «Чонгар» та сервісних зон перед ними на адмінкордоні з окупованим Кримом в Херсонській області. Виконавцем робіт визначено ДП «Укрінтеравтосервіс».
  • До кінця фінансового року-2018 роботи навіть не були розпочаті, кошти повернуті до бюджету.
  • За словами міністра інфрастуктури Володимира Омеляна причиною стала затримка із виділення земельних ділянок Херсонською ОДА.