На Херсонщині триває процес децентралізації: ще один населений пункт хоче приєднатися до ОТГ

07 Серпня 2019, 12:16

У Новоолександрівській сільській раді на Херсонщині вирішили приєднатися до Каланчацької об’єднаної територіальної громади. Про це медіа-центру IPC-Генічеськ повідомив голова Каланчацької ОТГ Володимир Зінчук.

“Нещодавно Новоолександрівська сільська рада виявила бажання приєднатися, провела відповідні зустрічі із мешканцями громади, прийняли відповідні рішення. Ми склали рішення від ОТГ та направили до обласної ради для отримання висновку щодо приєднання цієї громади до ОТГ. Питання вирішиться наступним часом, отримаємо висновок, далі буде відправлятися до ЦВК для проведення виборів. Із моменту проведення виборів депутатів, ця громада вважатиметься приєднаною”, – зазначив він.

Наразі до Каланчацької ОТГ належать 6 сільських рад та одна селищна, налічується близько 16 тисяч населення.

На території Каланчацького району Херсонської області утворено дві ОТГ: Каланчацька та Мирненська, поки що лише три населені пункти не увійшли до жодної з них.

Як повідомлялося, сукупний бюджет населених пунктів, які об’єдналися у Каланчацьку ОТГ, збільшився в 10 разів.

За чотири роки з початку впровадження реформи децентралізації в Україні створена 881 об’єднана територіальна громада, з них 31 – на Херсонщині. Органи місцевого самоврядування отримують більше повноважень, додаткове державне фінансування, а також можливості  міжнародної допомоги. Приносити кращі результати та ефективність реформі допомагають за програмою DOBRE – Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).