Херсонська ОДА пропонує Кабміну створити в області п’ять укрупнених районів

08 Серпня 2019, 14:34

Херсонська облдержадміністрація пропонує Кабінету Міністрів України в рамках адміністративно-територіальної реформи створити у регіоні п’ять укрупнених районів.

Про це медіа-центру IPC-Херсон повідомив перший заступник голови Херсонської ОДА Дмитро Бутрій, передає Центр журналістських розслідувань.

За його словами, у результаті обговорень запропонованої Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ моделі нового адміністративно-територіального устрою Херсонської області, підтримано саме такий варіант розподілу районів Херсонщини: створення п’яти, а не трьох укрупнених районів – Херсонського, Генічеського, Новокаховського, Бериславського і Скадовського. Саме така пропозиція і надійде до Мінрегіонбуду.

«В результаті обговорення ми прийшли до того, що три райони для Херсонської області – це замало. Враховували багато факторів. По-перше, це територія. У нас одна із найбільших областей України, але і одна з найменших по густоті населення. І наприклад, для Херсонського району, який пропонується, дуже велике навантаження. Запропонована кількість населення – майже 600 тисяч. У Новокаховського – 312 тисяч, але великий захват території, і Генічеський – близько 130 тисяч. Якщо це реформа і її основний принцип – це доступність послуг для громадян, то ми повинні це виконати. Тому запропонували створення ще двох районів: Бериславського і Скадовського. При обговоренні майже одноголосно підтримано саме такий варіант розподілу районів Херсонської області», – сказав Бутрій.

Фото: kherson.ipc.org.ua

Очікується, що проект моделі нового адміністративно-територіального устрою розглянуть у новому Кабміні після його формування новим складом Верховної Ради.

«Суть цієї реформи – максимально наблизити владу до людей. Я впевнений у тому, що посадовці, які займуть крісла у Кабінеті Міністрів, мають дослухатися до пропозицій на місцях», – вважає перший заступник голови Херсонської облдержадміністрації.

Нагадаємо: