Гусєв на “Чонгарі” запропонував провести зв’язок для майбутнього ЦНАПу

20 Серпня 2019, 18:15

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв висловився за необхідність запроектувати проведення якісного зв’язку до КПВВ “Чонгар” на адмінмежі з Кримом, оскільки у сервісній зоні біля контрольного пункту планують збудувати центр надання адміністративних послуг. Про це очільник ХОДА розповів під час міжвідомчої наради на території КПВВ 20 серпня, повідомили в Департаменті з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА, передає IPC-Генічеськ.

фото: khoda.gov.ua

У свою чергу присутній на нараді заступник генерального директора «Укрінтеравтосервіс» Олександр Шендрик проінформував про завершення робіт із розробки проекту для будівництва тимчасово контрольно-пропускних пунктів «Каланчак» та «Чонгар».

«Розпочато роботи з виносу земельних ділянок на Чонгарі, а згодом такі ж роботи здійснюватимуться по Каланчаку. Ідемо по графіку. Робочі матеріали передано до Департаменту будівництва та розвитку інфраструктури ОДА», – додав Олександр Шендрик.

фото: khoda.gov.ua

Державний секретар Міністерства інфраструктури України Андрій Галущак відзначив: «Минулий рік ми багато говорили, що почнемо щось будувати. На жаль, нічого не вийшло. Новий поштовх – це доручення президента керівнику Херсонщини. Ми змінили керівництво замовника. Сподіваюсь, що тепер докорінно змінимо підхід і почнемо працювати в межах реального графіку. Звичайно, це тимчасові споруди, оскільки Крим – це Україна. Але це не означає, що ми не повинні дбати про людей».

КПВВ “Чонгар”, фото: khoda.gov.ua

Як повідомлялося, на ресурсі ProZorro розміщена інформація про те, що державне підприємство «Укрінтеравтосервіс» оголосило тендер на будівництво тимчасових контрольних пунктів в’їзду/виїзду (КПВВ) для автомобільного сполучення «Каланчак» і «Чонгар» на адміністративній межі Херсонської області з окупованим Кримом. Визначено строки закінчення робіт: для першої черги – не пізніше 28 листопада 2019 року, для другої – не пізніше 31 грудня 2020 року. Очікувана вартість закупівлі складає 96,27 млн грн. Початок аукціону призначено на 5 вересня.

Нагадаємо, 13 липня президент Володимир Зеленський в Херсонській області на адмінкордоні з окупованих Кримом представив новопризначених голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва та представника президента в АРК Антона Кориневича. В ході наради Гусєв пообіцяв запустити дві нові режимних зона на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» до 15 листопада, сервісні зони – до 20 грудня.