До Києва відправлять баржу з херсонськими кавунами

14 Серпня 2019, 14:15

16 серпня до Києва відправлять баржу з партією херсонських кавунів. Про це медіа-центру IPC-Генічеськ повідомили у Херсонській облдержадміністрації.

За офіційною інформацією, баржа вирушить з Голої Пристані.

Більш детальну інформацію про відправку кавунів у Херсонській ОДА поки що не уточнюють.

На захід запрошують журналістів. Від’їзд від будівлі облдержадміністрації 16 серпня (п’ятниця) о 7:30. Для участі представникам ЗМІ необхідно акредитуватися.

Нагадаємо, 30 липня 2017 року, вперше за останні 14 років Херсонщина відправила свої знамениті кавуни до Києва річковим транспортом по Дніпру. Від причалу зерноперевантажувального терміналу, побудованого компанією «Нібулон» в пониззі Дніпра в місті Гола Пристань, відчалив баржа, завантажена 250-ма тоннами кавунів, вирощених херсонськими фермерами. 4 серпня баржа з кавунами прибула в Переяслав-Хмельницький Київської області. Звідти кавуни були доставлена до Києва автотранспортом до супермаркетів мережі «Сільпо» і розпродані за два дні. Це стало можливим завдяки угоді про співпрацю між фермерами Херсонщини, агрохолдингом «Нібулон», торговельною мережею «Сільпо» та за підтримки Агентства США з міжнародної допомоги USAID.

Першу в 2018 році баржу компанії «Нібулон» з херсонським кавунів планували відправити з міста Гола Пристань до Києва 25-26 липня. Але згодом почалися дощі, і відправку судна перенесли на 5 серпня. З’явитися ці кавуни, якби їх відправили 5 серпня, повинні були б в супермаркетах Києва після 10 серпня.