Адвокати Бекірова оскаржили постанову про продовження запобіжного заходу

29 Серпня 2019, 11:10

Адвокати кримськотатарського активіста Едема Бекірова оскаржили постанову «Верховного суду Криму» щодо продовження запобіжного заходу. Про це IPC-Генічеськ розповів адвокат Бекірова Іслям Веліляєв.

За його словами, 28 серпня у «Верховному суді Криму» адвокати Едема Бекірова оскаржили постанову цього суду від 8-го серпня про продовження на 3 місяці запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Едему Бекірова.

Де перебуває сам Едем Бекіров адвокат не уточнив. Рідні також цю інформацію не розкривають.

Як повідомлялося, 27 серпня «Центральний районний суд» Сімферополя змінив міру запобіжного заходу кримськотатарському активісту Едему Бекірову з утримання під вартою на зобов’язання з’являтися до суду.

За інформацією доньки активіста Елеонори Бекірової 27 серпня Едема Бекірова привезли до СІЗО забрати ліки, речі та на той час не випускали.

Нагадаємо:

12 грудня на адмінкордоні з Кримом на російському КПП співробітники ФСБ затрималикримськотатарського активіста, жителя Новоолексіївки Херсонської області Едема Бекірова, який їхав на півострів провідати свою 78-річну матір. У січні 2018 року Бекіров переніс складну операцію на серці, в ході якої йому були встановлені 4 шунти. Він носить знімний протез на правій нозі (нижче коліна).

ФСБ висунула активісту офіційне обвинувачення «в незаконному обороті зброї і незаконній передачі, збуті, зберіганні, перевезенні або носінні вибухових речовин (ч. 2 ст. 222 і ч.2 ст. 222.1 КК РФ)».

11 червня ЄСПЛ зобов’язав владу Росії негайно помістити в лікарню важкохворого Бекірова, який утримується в сімферопольському СІЗО окупованого Криму. Це рішення не було виконано. 10 липня ЄСПЛ зобов’язав уряд РФ провести незалежне медичне обстеження Бекірова.

15 липня омбудсмен РФ Тетяна Москалькова заявила, що Бекірова нібито перевели в лікарню. Однак дочка активіста Елеонора Бекірова повідомила, що батька перевели в санчастину СІЗО №1 Сімферополя, проте медичної допомоги він досі не отримує. У Бекірова значно погіршився стан здоров’я.

8 серпня «Верховний суд Криму» продовжив до 11 жовтня термін утримання під вартою Едему Бекірову.