За підтримки програми DOBRE в Асканії-Нова з’явиться молодіжний центр (фото)

30 Липня 2019, 11:46

Восени цього року в селищі Асканія-Нова відкриють молодіжний центр «Щастя поруч». Про це розповіла голова молодіжної ради при селищній раді ОТГ Асканія-Нова Наталія Мазурян, повідомляє медіа-центр IPC-Генічеськ.

«Молодіжний центр «Щастя поруч» – це наш перший спільний проект. Ми отримали 10 тисяч доларів від програми ДОБРЕ. Ми приїхали на навчання, тренінг, де виникла така ідея. Нема місця, де могла би збиратися молодь, простір для молоді. Ми почали обґрунтовувати ідеї, виник проект, фінансування отримали у вигляді матеріалів, яких ми потребували», – сказала Наталія Мазурян.

За словами представниці молодіжної ради, головна мета проекту – створення місця зустрічі для молоді, щоб зібратися у будь-який час, разом проводити час, залучати молодь до активної участі у житті громади.

Від програми ДОБРЕ ініціатор проекту – молодіжна рада – отримала будівельні матеріали та необхідну техніку для облаштування молодіжного центру. Спільний простір для молоді створюють в опорному навчальному закладі селища, наразі йдуть ремонтні роботи, відкрити центр планують восени.

Нагадаємо:

Глобал Комьюнітіз (Global Communities) виконує п’ятирічний проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) вартістю $50 мільйонів «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).  Програма DOBRE спрямовує більшу частку технічної та фінансової допомоги на місцевий рівень, зокрема створюючи умови для нових Об’єднаних Територіальних Громад (ОТГ) краще управляти ресурсами, підвищити якість комунальних послуг, стимулювати місцеву економіку та підвищити залученість громадян. DOBRE допомагатиме ОТГ зростати та процвітати шляхом посиленого місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку, і водночас слугувати моделями та мотиваторами для інших громад, котрі планують об’єднання. Це допоможе побудувати більш широку суспільну підтримку для процесу децентралізації в цілому.

Програма DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській і Тернопільській.