В Асканії-Нова з’явиться свій медіа-центр

31 Липня 2019, 10:59

фото ГФ "Аскер"

У селищі Асканія-Нова на Херсонщині з’явиться свій медіа-центр. Про це повідомив представник громадської організації «Центр продуктивні ініціативи» Сергій Ведмеденко, передає медіа-центр IPC-Генічеськ.

«Наразі недостатньо медіа, які висвітлюють інформацію про діяльність органів місцевого самоврядування, про події, які відбуваються у громаді, тому наша громадська організація вирішила створити саме такий продукт», – зазначив він.

Ведмеденко повідомив, що Центр продуктивні ініціативи реалізовує проект «медіа-центр ОТГ Асканія-Нова». Мета – налагодження комунікації між органами місцевого самоврядування та громадою. Основні завдання – створення різних типів медіа для інформування громади та отримання зворотного зв’язку.

Обладнання для відкриття медіа-центру громадська організація отримала від програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). За проектом передбачається створити місцеве радіо, створити сайт тощо.

За даними Ведмеденка, бюджет проект складає близько 120 тисяч гривень. Запустити роботу медіа-центру планують у вересні цього року.

Нагадаємо:

Територіальна громада Асканія-Нова селищна рада була утворена в липні 2016 року внаслідок об’єднання двох рад – селищної та Маркеєвської сільської. У підсумку в об’єднання увійшло 7 населених пунктів. Загальна кількість населення – понад 5,5 тисяч осіб.

Здійсненню  дереформицентралізації в Україні допомагає програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Виконує програму Глобал Комьюнітіз (Global Communities) – міжнародна неурядова організація з великим досвідом покращення місцевого врядування та розвитку громад в багатьох країнах світу, та фінансується USAID. Програма діє у семи областях, у тому числі й на Херсонщині.