В Асканії-Нова лікарям надаватимуть комунальні послуги безоплатно

30 Липня 2019, 09:14

Для заохочення нових лікарів до медичних закладів ОТГ Асканія-Нова спеціалістів планують забезпечити житлом і надавати комунальні послуги безоплатно. Про це під час онлайн-конференції, організованої медіа-центром IPC-Генічеськ в Асканії-Нова, розповіла в.о. директора “Амбулаторія загальної практики сімейної медицини” Інна Муть.

«Головна проблема – лікарі за віком вже просяться на відпочинок, вкрай необхідні терапевт, сімейний лікар, педіатр, рентгенолог. Що ми робимо, щоб їх залучити? Всім розіслали наші оголошення, в інші міста, інші медичні заклади, що передбачено однакімнатна і трьохкімнатна квартири, будинок на землі, який ми також пропонуємо. Можемо на якийсь рік-два надати безоплатні комунальні послуги, думаємо ще над якимись пропозиціями, як можна залучити лікарів, працюємо в цьому напрямку, лікарі нам вкрай необхідні, у найближчий час!», – зазначила  в.о. директора амбулаторії, передає медіа-центр IPC-Генічеськ.

Крім того, вона розповіла, що з початку впровадження медичної реформи, вже чотири тисячі осіб уклали декларації з лікарями.

«Багато чого було змінено. Заключено договір із національною службою здоров’я України, програма «гроші ідуть за пацієнтом» у нашому селищі запрацювала. Кожен лікар-терапевт заключив декларації. Задекларовано 4000 декларацій з близька 6000 пацієнтів. Один з плюсів медичної реформи – це державна програма «доступні ліки». За цією програмою хворі отримують ліки, які на 70-80 % фінансуються за рахунок держави. На перше квітня запрацювала програма електронних рецептів, наша амбулаторія була готова, лікарі можуть в електронному вигляді виписати електронний рецепт і хворий іде до будь-якої аптеки України, де йому зручно, наприклад, якщо перебуває в Генічеську на оздоровленні, він може піти в ту аптеку, може  виписати електронний рецепт на три місяці та виїхати в будь-який населений пункт, де аптека заключила з національною службою договір і там він може отримати свої ліки. Це дуже зручно», – резюмувала Інна Муть.